Een (inbouw) wijnklimaatkast in jouw horecaonderneming

Een wijnklimaatkast is enorm handig wanneer je een horecaonderneming runt. Een wijnklimaatkast komt in verschillende soorten en maten en moet daarom aansluiten op jouw koelwensen. Denk hierbij aan de inhoud, temperatuur en het uiterlijk van de kast. In dit artikel vertellen we je over wijnklimaatkasten, welke voordelen je ervan ervaart en geven we je een beeld van het soort wijnklimaatkast die bij jouw onderneming past. 

Welk soort onderneming

Voor het kiezen van de soort klimaatkast die je wil en nodig hebt, is een grote factor de soort onderneming die je runt. Heb jij een Franse bistro? Dan is het mooi om een kleinere wijnklimaatkast neer te zetten die de aandacht vestigt op een paar mooie wijnen. 

Heb jij een restaurant in bijvoorbeeld een loods? Dan staat een mooie grote wijnkast juist weer indrukwekkend. Natuurlijk moet je altijd een wijnkast kiezen die ook bij de huisstijl van je horecaonderneming past. Denk hierbij aan kleurgebruik en grootte. Daarnaast kun je ook kiezen voor een inbouw wijnklimaatkast als je een verfijndere look wil, waarbij de wijnklimaatkast meer is weggewerkt.

Welke soort wijnklimaatkast

Eerder noemden we al een aantal soorten klimaatkasten. Er zijn op het gebied van wijnklimaatkasten genoeg keuzes zodat jij precies de geschikte kast voor jouw koelbehoefte kunt kiezen. Denk aan de volgende keuzes:

  • Wil je een klein, gemiddeld of juist grote kast
  • Een inbouw wijnklimaatkast of een vrijstaande wijnkoelkast
  • Een zone of een wijnklimaatkast 2 zones
  • Peltier of compressor koeling

Een wijnklimaatkast met 2 zones zorgt er bijvoorbeeld voor dat je zowel witte wijn als rode wijn kunt koelen en op de perfecte temperatuur kunt serveren. Dat maakt dat het een echte aanwinst voor je horecaonderneming is en je hoge ogen zult gooien bij gasten. 

Indrukwekkende eyecatcher

Een wijnklimaatkoelkast is een echte eyecatcher. Vooral wanneer je een groot formaat kiest waar meer dan 60 flessen wijn in passen. Het is naast een manier om je wijn op de perfecte temperatuur te serveren, een manier om indruk te maken op je gasten en de toon te zetten in je horecaonderneming. 

Inbouw wijnklimaatkast

Wanneer je juist een chiquere uitstraling wil, of geen opzichtige wijnklimaatkast wil om de sfeer van het restaurant niet te beïnvloeden, neem je een inbouwkoelkast. Een voordeel hiervan is dat je deze er niet lomp uit kan zien aangezien hij is weggewerkt. 

Wijnklimaatkast thuis

Naast dat wijnklimaatkasten voor een horecaonderneming enorm voordelig zijn om aan te schaffen, is het voor thuis ook geen gek idee. Een wijnklimaatkast voor thuis kun je klein houden zodat hij niet in de weg staat. Kies bijvoorbeeld voor een klein inbouwmodel zodat je de kast niet in de keuken hoeft te zetten waar hij misschien in de weg staat. Daarnaast neem je een klein model van bijvoorbeeld acht flessen omdat je meestal toch niet veel wijn hoeft te openen op een avond. Heb je wel een grote wijncollectie in bijvoorbeeld de kelder? Dan kies je voor een vrijstaand model met een grote inhoud zodat jouw flessen wijn op de juiste temperatuur bewaard worden.