Gevulde paprika met quinoa

Quinoa is sinds een aantal jaar super populair in Nederland. En dat is ook niet zo gek, want het is heel gezond. Quinoa is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant .

De zaden van de quinoaplant zien er uit als graan en zo worden ze vaak ook gebruikt in de keuken, maar het zijn dus eigenlijk zaden. Quinoa is rijk aan eiwitten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen en het is ook nog eens glutenvrij. Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld rijst of couscous.

Hieronder het recept voor de gevulde paprika met quinoa.

Ingrediënten

  • 4 paprika’s 
  • 200 gram quinoa
  • 150 gram maïs
  • 160 gram kidneybonen
  • ½ rode peper
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tomaat
  • 150 gram feta
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.

Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat.

Was de paprika’s en snij de bovenkant eraf. Snij ook de zaadlijsten uit de paprika.

Laat de maïs uitlekken en was de kidneybonen.

Snij de rode peper, ui, tomaat en 125 gram feta in kleine stukjes en doe al deze ingrediënten in een kom.
Wanneer de quinoa klaar is, kan deze ook toegevoegd worden.

Meng vervolgens alles door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.

Zet daarna de paprika’s in de ovenschaal en vul ze met het mengsel.

Snij de 25 gram feta die je nog overhebt in stukjes en verdeel deze over de 4 paprika’s.

Nu kunnen ze de oven in. Laat ze ongeveer 30 minuten in de oven staan.