Steeds dichterbij het barbecueseizoen

Als we even naar gister terug blikken leek het weer echt op een prachtige lente dag. Het temperatuursgevoel lag misschien nog wel beneden het ideale, maar toch brak het zonnetje mooi door. Eenmaal in de zon was het zeker goed uit te houden. Dit betekent wellicht dat het weer steeds beter gaat worden. Wat wij Nederlanders graag doen met lekker weer is uiteraard barbecueën. De meest ideale barbecue is de kamado bbq en ik zal later in dit artikel uitleggen waarom.

Dat wij Nederland een barbecueland zijn valt niet over te twijfelen. Uit onderzoek van Motivaction blijkt ook dat de Nederlander minstens één keer per jaar barbecueën. Het barbecueën is een sociale happening, het zorgt voor verbinding tussen mensen. Wat barbecueën nou zo leuk maakt is de gezelligheid die er bij komt kijken. Wat er uiteindelijk op de grill ligt maakt niet zoveel uit. Is het nou een stukje vlees, vis of iets anders. Iedereen eet toch wel een hapje hier en daar mee. Het gaat er uiteindelijk om dat je het gezellig hebt met elkaar en dat er gelachen wordt. Barbecueën geeft een gevoel van vakantie of een gevoel van vrijheid. Sterker nog, ik denk zelfs dat de gemiddelde Nederlander het hele jaar door wilt barbecueën.

Zoals ik aangaf was de kamado bbq de ideale barbecue. Het is een keramische barbecue die enorm veelzijdig zijn. Hetgeen waar de bbq bekend om staat is om hun ongeëvenaarde temperatuurregulerende eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen er dus voor dat jij zelf de temperatuur kunt reguleren en zo kan je dus je eigen stukje vlees grillen. Daarnaast zijn alle barbecues in verschillende soorten en maten beschikbaar. Denk aan de instapmodellen tot uiteraard het best verkrijgbare. Op de website van Barbecue XXL zijn alle soort kamado barbecues te bekijken.